Poffertjes
Wil je een keer wat anders maken dan de standaard poffertjes met roomboter? Dan is dit een mooi recept om eens uit te proberen. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaal. Maar ook erg leuk om als voorgerecht of als hapje te serveren.
Benodigdheden
- Rednas poffertjespan
- Rednas mengkommen
- Rednas maatlepels
- Doseerfles
- Rednas bakkwast
- Rednas poffertjesvork
Beslag
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ el. gedroogde oregano
- 2 dl melk
- 1 tl. zout
- 125ml. zure room
- 1 el. olie
- 4 el. zwarte tapenade
- 125 ml. olijvonaise
- 125 gr. gerookte zalm
- 1 el. peterselie
Extra
- olie of gesmolten boter
Topping
- Roomboter
- Poedersuiker
- Peterselie
Bereidingswijze
- Meng het bakmeel en het zout in een mengkom. Klop de ei, melk, olie zure room door elkaar.
- Schep de tapenade en de tomaatjes door elkaar.
- Snij de zalm in dunne reepjes.
- Vet de vakjes van de poffertjespan in met wat rijstolie en gebruik hiervoor de meegeleverde bakkwast. Vul de 19 kuiltjes voor ¾ met beslag en bak de poffertjes snel aan een kant bruin. Keer ze dan om voordat het beslag gestold is.
- Om ze warm te houden kun je de poffertjes tijdelijk in de oven zetten.
- Voor de topping doe je een klein beetje olijvonaise op de poffertjes en verdeel je de zalm, tapenade over de poffertjes en als finishing touch bestrooi je het met peterselie.